Меѓународен кошаркарски турнир за јуниори - АВ ОХРИД 2016

Меѓународен кошаркарски турнир за јуниори – АВ ОХРИД 2016

Кошаркарскиот клуб АВ Охрид во соработка со Јавното претпријатие „Билјанини Извори“ и Општина Охрид ви го претставува за прв пат меѓународен кошаркарски турнир за јуниори АВ ОХРИД 2016.
На турнирот покрај домаќинот АВ Охрид ќе учествуваат скопските Работнички и МЗТ Скопје, српските екипи Црвена Ѕвезда и Партизан и Слобода од Тузла.
Турнирот ќе биде почеток на една традиција која долго ќе се негува во Охрид и официјално отворање на кошаркарската школа во охридскиот клуб кој од следната сезона ќе биде дел од елитата.

Распоред и резултати:

21.05.2016 (сабота)

10:00ч    КК ИГОКЕА 59:49 КК СЛОБОДА (крај)

12:00ч    КК ПАРТИЗАН 67:63 КК РАБОТНИЧКИ (крај)

14:00ч    КК СЛОБОДА 64:59 КК МЗТ (крај)

20:00ч    КК ПАРТИЗАН 77:76  КК АВ ОХРИД (Пренос во живо на YouTube) (крај)

22.05.2016 (недела)

09:00ч    КК ИГОКЕА 91:66 КК МЗТ (крај)

11:00ч    КК АВ ОХРИД 63:60 КК РАБОТНИЧКИ (крај)

15:00ч    ФИНАЛЕ КК ПАРТИЗАН 58:82 КК ИГОКЕА (Пренос во живо на YouTube) (крај)

17:00ч    Натпревар за 3-то место КК АВ ОХРИД 64:68 КК СЛОБОДА (ТУЗЛА) (крај) (Пренос во живо на YouTube)
За 3-то место:

Финале пренос во живо: Прво полувреме


Финале пренос во живо: Второ полувреме

 

Фотографии од турнирот ќе може да се најдат на фан страната од КК АВ Охрид на Facebook: https://www.facebook.com/avohrid/